Σκιάθος

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Σκιάθος

Η Σκιάθος κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια και μέχρι σήμερα ονομαζόταν πάντοτε Σκιάθος. Το όνομα της Σκιάθου, φημολογείται ότι προέρχεται από τις λέξεις «σκιά» και «Άθως»,  και λένε ότι μια καθαρή μέρα μπορείς να διακρίνεις το Άγιον όρος να αχνοφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα. Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες) που γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Στο λιμάνι της πόλης, σε μια μικρή χερσόνησο υπάρχει το ενετικό φρούριο (Μπούρτζι) όπου σήμερα λειτουργεί το Ναυτικό Μουσείο. Μέσα στο φρούριο κτίσθηκε με μέριμνα και δαπάνη του Ανδρέα Συγγρού το Δημοτικό σχολείο του νησιού στο οποίο στεγάζεται πλέον το πολιτιστικό κέντρο της Σκιάθου. Η ομορφιά της Σκιάθου απλώνεται παντού. Από τα καταπράσινα πεύκα ως τα γεμάτα μπαρ και εστιατόρια, η Σκιάθος σάς καλεί να μπείτε στο κλίμα της.

Είτε μένετε στη Σκιάθο μόνο για μερικές μέρες, είτε σχεδιάζετε μεγαλύτερη διαμονή στο νησί, θα βρείτε πολλά να κάνετε και να δείτε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Λαλάρια: Η πανέμορφη αυτή παραλία έχει κάνει διάσημη τη Σκιάθο στα πέρατα του κόσμου. Καταπράσινα νερά, λευκά βότσαλα, πανύψηλα, απόκρημνα βράχια. Ένα μέρος που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Κουκουναριές και λίμνη Στροφιλιάς: Ανακαλύψτε τη δεύτερη πιο ξακουστή παραλία της Σκιάθου, τις Κουκουναριές. Μια απέραντη, χρυσαφένια αμμώδης παραλία, που έχει χαρακτηριστεί ως η φυσικότερη της Μεσογείου. Την αγκαλιάζει ένα πυκνό πευκοδάσος, πίσω από το οποίο σας περιμένει η λίμνη της Στροφιλιάς, ένας μοναδικός βιότοπος που φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών.

Η Χώρα και το Μπούρτζι: Μπαίνοντας στο λιμάνι σάς υποδέχεται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σκιάθου, το Μπούρτζι: μια πευκόφυτη νησίδα που φιλοξενεί τα ερείπια του Βενετικού φρουρίου, χτισμένου εκεί από τον 13ο αιώνα. Απέναντί σας, η Χώρα της Σκιάθου, που απλώνεται αμφιθεατρικά με τις κατακόκκινες στέγες των σπιτιών, μοιάζει σαν να θέλει να ξεκολλήσει από τη θάλασσα.

Το σπίτι-μουσείο του Παπαδιαμάντη: Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σκιάθου και θα το βρείτε στη Χώρα.

Το Κάστρο της Σκιάθου: Θα το ανακαλύψετε στο βορειότερο άκρο του νησιού. Από τον 14ο αιώνα προστάτευε τους Σκιαθώτες από τους πειρατές.  Εδώ, η τέχνη είναι ζωντανή στις 2 από τις 22 παλιές εκκλησίες που διασώθηκαν: θαυμάσιες τοιχογραφίες στο Γενέσιον του Χριστού και εντοιχισμένα κεραμικά στον Άγιο Νικόλαο.

Οι θαλάσσιες Σπηλιές της Σκιάθου: Διακοπές στη Σκιάθο σημαίνει εξερεύνηση και οι θαλάσσιες σπηλιές της Σκιάθου σάς περιμένουν. Αρκεί ένα σκάφος και θα τις ανακαλύψετε: η Πούντα, η Φόνισσα και η Αλτανούς.

Η Μονή της Ευαγγελίστριας: Οι οχυρωμένοι της τοίχοι μοιάζουν με μονή του Αγίου Όρους. Από το 1794 βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου της Σκιάθου.

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στη Σκιάθο

Dirent a car Γραφείο

Αεροδρόμιο
Διεύθυνση:

Αεροδρόμιο Σκιάθου, 37002

Τηλέφωνο:

+30 242 7022385

Ώρες Λειτουργίας

ΔΕΥ – ΚΥΡ 08:00 - 21:00

Dirent a car Office

Κέντρο
Διεύθυνση:

Παραλία Σκιάθου

Τηλέφωνο:

+30 242 7022385

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 09:00 – 20:00

Scroll to Top