Ρόδου

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Ρόδου​

Η προέλευση του ονόματος της Ρόδου έχει συσχετιστεί με το «ρόδον». Η Μυθολογία αναφέρει πως όταν ο Δίας και οι άλλοι θεοί του Ολύμπου αποφάσισαν να μοιράσουν τη γη, ξέχασαν να κρατήσουν έναν κλήρο για τον θεό Ήλιο, που έλειπε. Ο Ήλιος ανέφερε την αδικία, και όταν είδε πως μέσα από τη θάλασσα αναδύεται μια εύφορη χώρα, τότε ζήτησε από τη Λάχεση και τον Δία να δώσουν όρκο, πως όταν το νησί αυτό τελικά αναδυθεί θα είναι δικό του για πάντα, όπως και έγινε.

Η Ρόδος έχει μια τεράστια ιστορία και αναρίθμητα αξιοθέατα. Τεράστιες αμμώδεις παραλίες, σμαραγδένια νερά, κάστρα και αρχαίες πολιτείες, γκουρμέ εστιατόρια, αλλά και παραδοσιακά ταβερνάκια, πολυτελή ξενοδοχεία και χωριά.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Παλιά Πόλη της Ρόδου: Στην Παλιά Πόλη κάθε πέτρα διηγείται μια ιστορία φτάνοντας σε βάθος 2.400 ετών. Αρχαία αγάλματα, μαρμάρινα οικόσημα, κρήνες, η Οδός των Ιπποτών και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τζαμιά και χαμάμ, ο πύργος του Ρολογιού με την απίστευτη θέα είναι η κληρονομιά που άφησαν οι πολιτισμοί που πέρασαν.

Ο Μεγάλος Μάγιστρος στο Καστέλο και η Οδός των Ιπποτών: Ο πιο διάσημος δρόμος της Παλιάς Πόλης της Ρόδου είναι η οδός των Ιπποτών, αποκατεστημένη στη μορφή που είχε κατά τον Μεσαίωνα. Εδώ βρίσκονται τα καταλύματα των εθνικών ομάδων που συγκροτούσαν το τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών. Στο ψηλότερο σημείο του δρόμου δεσπόζει το επιβλητικό Καστέλο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, με τους τεράστιους πύργους του, που είναι ένα θαυμάσιο μουσείο και από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.

Μανδράκι: Είναι η σύγχρονη πόλη της Ρόδου, με το εμπορικό κέντρο, τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα αμέτρητα καφέ, τα εστιατόρια, τα κλαμπ, αλλά και τα παραδοσιακά «μαρασιώτικα» σπίτια. Στο λιμάνι του Μανδρακίου, πάνω σε δυο ψηλές κολώνες από πωρόλιθο, βρίσκονται τα σύμβολα του νησιού: ο έλαφος και η ελαφίνα. Στην άκρη του μόλου του λιμανιού υψώνεται το μικρό φρούριο του Αγίου Νικολάου, κτισμένο το 1464-67.

Κολοσσός της Ρόδου: Σύμφωνα με μια παράδοση κάποτε στη θέση των ελαφιών στο λιμάνι στεκόταν ο Κολοσσός. Τα πλοία έπλεαν κάτω από τα πόδια του και το πέρασμα έκλεινε τα βράδια με αλυσίδα. Από τις εντυπωσιακότερες «ιστορίες» που έχει να σας αφηγηθεί νησί στο Αιγαίο!

Λίνδος: Η αρχαία ακρόπολη της Λίνδου, ένα από τα πιο δημοφιλή προσκυνήματα της αρχαιότητας, περιστοιχισμένη από τα τείχη των Ιπποτών, στέκεται στα 116 μ. πάνω από τη θάλασσα. Εδώ θα θαυμάσετε τον εντυπωσιακό δωρικό ναό της Λινδίας Αθηνάς, του 4ου αιώνα π.Χ.

Φαληράκι της Ρόδου:  Ένας παράδεισος για τους λάτρεις της αδρεναλίνης με όλα τα θαλάσσια σπορ, πίστες carting και bungee jumping και ένα από τα μεγαλύτερα Aqua park της Μεσογείου.

Παραλίες: Κιοτάρι, Καλλιθέα, Αγάθη, Μαύρος Κάβος, Αφάντου (με γήπεδο γκολφ), Τραγανού (με τις πανέμορφες σπηλιές) είναι μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού με υπέροχα καθαρά νερά.

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στη Ρόδο

Dirent a car Γραφείο

Αεροδρόμιο Ρόδου
Τηλέφωνο:

+30 22410 22508

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 08:00 – 21:00

Scroll to Top