Μυκόνου

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Μυκόνου

Κατά τη μυθολογία, το νησί πήρε το όνομα του ήρωα Μυκόνου.

Το νησί αποικήθηκε αρχικά από τους Αιγυπτίους, Ικάριους, Φοίνικες και Μινωίτες και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Λαμπερή και κοσμοπολίτικη, έλκει σαν μαγνήτης από το 1960 μέχρι σήμερα τους VIPs όλου του πλανήτη. Όχι τυχαία, ψηφίζεται στις πρώτες θέσεις των καλύτερων προορισμών για διακοπές: εξαιρετικές παραλίες, βραβευμένα εστιατόρια, ατελείωτα μυθικά πάρτι, πανάκριβα γιοτ, ονειρεμένες βίλες, όμορφοι άνθρωποι, beach service πέντε αστέρων.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Η Χώρα της Μυκόνου, η πιο διάσημη του Αιγαίου: Η αρχιτεκτονική της Χώρας της Μυκόνου είναι μοναδική και οι γειτονιές της με τα σπίτια των καπεταναίων, τις παλιές εκκλησίες, τα πηγάδια, τα στενά ασπρισμένα σοκάκια και τις γλάστρες με τα λουλούδια βουίζουν ολημερίς από τον κόσμο που τις περιδιαβαίνει και τις θαυμάζει. Στο Γιαλό θα γνωρίσετε τους περίφημους πελεκάνους της Μυκόνου και θα δείτε τον Άγιο Νικόλαο της Καδένας.

Η Μικρή Βενετία και οι Μύλοι: Στην πολυφωτογραφημένη Μικρή Βενετία τα σπίτια που κτίστηκαν τον 18ο αιώνα έχουν θεμέλια στη θάλασσα. Λένε ότι από τις πόρτες πάνω στο νερό έβαζαν μέσα οι πειρατές τη λεία τους… Σήμερα φιλοξενούν μπαρ και εστιατόρια και από τα μπαλκόνια τους η λάμψη του Αιγαίου είναι εκτυφλωτική. Το άλλο σήμα-κατατεθέν της Μυκόνου, οι Κάτω Μύλοι, άλεθαν τα σιτηρά με τη δύναμη του βοριά μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα, ατενίζουν το πέλαγος φωτισμένοι υποβλητικά τα βράδια.

Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται στο παλιό λιμάνι και θα σε ταξιδέψει με τα εκθέματά του πίσω στον 9ο και 8ο αιώνα π.Χ… Μεγάλο μέρος της συλλογής του είναι αφιερωμένο σε κεραμικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στην Μύκονο και τη Δήλο . Ακόμα ένα αξιοθέατο του μουσείου είναι τα υπολείμματα αγάλματος του Ηρακλή από τον 2ο αιώνα, φτιαγμένο από παριανό μάρμαρο.

Ματογιάννη: Εδώ θα βρεις τρία ολόιδια πηγάδια, που τον 18ο αιώνα προμήθευαν το νησί με νερό. Ενδιαφέρον έχει, ότι το βάθος τους δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα. Εδώ θα βρεις και το Ναυτικό Μουσείο Μυκόνου, με ομοιώματα πλοίων από την πρώιμη Μινωική περίοδο μέχρι τον 20ο αιώνα, όπως επίσης και άλλα αντικείμενα ναυτικού περιεχομένου, όπως χειρόγραφα και φωτογραφίες. Σίγουρα αν βρεθείς στην περιοχή, θα περάσεις και από το σπίτι της μητέρας της Μαντώς Μαυρογένους.

Ο φάρος Αρμενιστής: Χρονολογείται από το 1891. Αξίζει να πάτε μέχρι εκεί με τα πόδια, όπως και να δείτε τον παλιό του μηχανισμό στον κήπο του Ναυτικού μουσείου Αιγαίου στη Χώρα. Αφιερώστε ένα απόγευμά σας εκεί για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Παραλίες: Άγιος Σώστης, Καλαφάτης, Λιά, Ορνός, Παράγκα, Paradise, Super Paradise, Φτελιά, Ψαρού, μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Οι παραλίες στη Μύκονο είναι αναρίθμητες – μα όλες υπέροχες. Με σκάφος, με αυτοκίνητο, με τα πόδια θα φτάσετε στις πιο κοσμοπολίτικες, αλλά και στις πιο απομονωμένες.

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στην Μύκονο

Dirent a car Γραφείο

Αεροδρόμιο Μυκόνου
Τηλέφωνο:

+30 22890 28577

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 08:00 – 21:00

Scroll to Top