Κέρκυρας

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Κέρκυρας

Το αρχοντικό αυτό νησί του Ιονίου είναι ταυτισμένο με εικόνες «μυθικές». Εικόνες μεγαλοπρεπείς που παρελαύνουν μπροστά σας.

Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς που θα σας μαγέψει.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Εξερευνήστε την ατμοσφαιρική παλιά πόλη: Η Παλιά πόλη της Κέρκυρας, έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Τα κτήριά της με επιρροές από τον νεοκλασικισμό και τον εκλεκτικισμό εντυπωσιάζουν: Mέγαρο Μιχαήλ και Γεωργίου, Loggia Nobilei, ροτόντα του Τόμας Μέιτλαντ, Ιόνιος Βουλή, Μέγαρο της οικογένειας Καποδίστρια. Περπατήστε στα περίφημα καντούνια του Καμπιέλο με τις μπουγάδες που κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας και θα νιώσετε πρωταγωνιστές σε ταινία. 

Θαυμάστε τα αιωνόβια φρούρια: Στην ανατολική πλευρά της πόλης, η δίκορφη βραχώδης απόληξη έδωσε στην Κέρκυρα το όνομα Κορυφώ-Corfu. Εξήντα μέτρα, μια σιδερένια γέφυρα πάνω από την Contra Fossa, τη θαλάσσια τάφρο, και καλώς ορίσατε στο Παλιό Φρούριο. Το Νέο Φρούριο κτισμένο την περίοδο 1576-1645 από τους Βενετούς αποτελεί ένα αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης.

Ποντικονήσι: Το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας, που βρίσκεται στην περιοχή Κανόνι. Επάνω του φιλοξενεί μόνο έναν βυζαντινό ναό του 13ου αιώνα αφιερωμένο στον Παντοκράτορα. Δίπλα του βρίσκεται το διάσημο νησάκι της Βλαχέρνας με την Παναγία του 17ου αιώνα που ενώνεται με την ξηρά μέσω μιας στενής λωρίδας γης.

Παλαιοκαστρίτσα και Αγγελόκαστρο: Η Παλαιοκαστρίτσα λέγεται ότι ήταν η περιοχή του μυθικού παλατιού του Αλκίνοου, όπου φιλοξενήθηκε ο Οδυσσέας. Αξίζει να δείτε τη μονή της Παναγίας που ιδρύθηκε το 1225 και ύστερα να συνεχίσετε για το περίφημο Αγγελόκαστρο, κτισμένο στις αρχές του 12ου αιώνα με την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, που κρύβεται σε ένα μικρό σπήλαιο.

Το παλάτι «Αχίλλειον: Η Κέρκυρα είναι το νησί που διάλεξε η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, η θρυλική Σίσι, να κτίσει το παλάτι όπου θα έβρισκε παρηγοριά από την αυτοκτονία του γιου της, Ροδόλφου. Το κτήριο είναι επισκέψιμο και στους κήπους του θα θαυμάσετε το υπέροχο άγαλμα του Αχιλλέα Θνήσκοντος.

Έπαυλη «Μον Ρεπό»: Η θερινή έπαυλη που ο Άγγλος Αρμοστής Φρειδερίκος Άνταμ έκτισε για χάρη της Κερκυραίας γυναίκας του, Νίνας Παλατιανού. Η έπαυλη στεγάζει το μουσείο της Παλαιόπολης και οι κήποι, έχουν περισσότερα από 2.000 σπάνια είδη φυτών που προήλθαν από τις Βρετανικές αποικίες.

Παραλία Κάβος: Γνωστός για τα ξέφρενα πάρτι των τουριστών.

Γλυφάδα και Δασιά: Γνωστές παραλίες του νησιού με καθαρά κρυστάλλινα νερά και παραδοσιακές ταβέρνες σε μικρή απόσταση.

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στην Κέρκυρα

Dirent a car Γραφείο

Κέρκυρα
Διεύθυνση:

Ρήγα Φεραίου

Τηλέφωνο:

+30 26630 95779

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 08:00 – 21:00

Scroll to Top