Ρέθυμνο

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι κτισμένο στη βόρεια ακτή της Κρήτης και υπήρξε μεγάλος οικισμός από τον 5ο αιώνα π.Χ, καθώς σχετίζεται με την αρχαία μινωική πόλη-κράτος “Ρίθυμνα”. Η παλαιότερη καταγεγραμμένη ένδειξη για ζωή στο Ρέθυμνο είναι νεολιθικά όστρακα και οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν Μινωίτες της Υστερομινωικής περιόδου. Σήμερα, εμφανίζει μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο υπάρχει παρουσία φοιτητών, καθώς κοντά στην πόλη στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το Ρέθυμνο και γενικά η Κρήτη αποτελούν ένα από τους κορυφαίους προορισμούς θερινού τουρισμού.

Είτε μένετε στο Ρέθυμνο μόνο για μερικές μέρες, είτε σχεδιάζετε μεγαλύτερη διαμονή στην Κρήτη, θα βρείτε πολλά να κάνετε και να δείτε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Ταξίδι στα σημεία ορόσημα της πόλης: Το Νεραντζέ Τζαμί (Ωδείο) με τον θεόρατο μιναρέ του 1890. Η Νέα Πλατεία έχει γύρω της ολόκληρη την ιστορία της παλιάς πόλης με τα όμορφα σπίτια, το Ωδείο, τον καθολικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου, έναν τούρκικο τουρμπέ (μαυσωλείο) και το τουρκικό σχολείο. Στην πλατεία Τίτου Πετυχάκη (ή Πλάτανο) θα περάσετε από τα πολύβουα εστιατόρια και καφέ, για να βγείτε στη διάσημη κρήνη Ριμόντι, φτιαγμένη το 1626. Το περίφημο Μακρύ Στενό (Νικηφόρου Φωκά), που οδηγεί από τον Δημοτικό Κήπο στη Φορτέτσα, είναι ένα από τα ωραιότερα σοκάκια του Ρεθύμνου γεμάτο βενετσιάνικα σπίτια και πέτρινες κρήνες.

Το Βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος: Από την οδό Νεάρχου θα βρεθείτε μπροστά στο κουκλίστικο Βενετσιάνικο λιμάνι με τον αναστηλωμένο φάρο που κτίστηκε μεταξύ 1830-40. Πίσω από το λιμανάκι είναι η ενετική Λότζια του 16ου αιώνα.

Η «τροπική» παραλία του Ρεθύμνου: Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με μήκος που ξεπερνάει τα 12 χιλιόμετρα απλώνεται στα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου μέχρι τη Σκαλέτα. Στον Αδελιανό Κάμπο μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ και στον Πηγιανό Κάμπο να απολαύσετε ένα ήσυχο μπάνιο σε βραχώδεις όρμους. Σε ολόκληρο το μήκος της παραλίας υπάρχουν beach bar με ομπρέλες-ξαπλώστρες, καταστήματα και ξενοδοχεία.

Μια τροπική όαση κρυμμένη στην παραλία Πρεβέλης: Με φόντο ένα πυκνό φοινικόδασος, μια υπέροχη λιμνοθάλασσα και ένα Κρητικό φαράγγι, η παραλία Πρέβελη έχει κάθε λόγο να θεωρείται από τις πιο εξωτικές της Ελλάδας.

Παλιά Πόλη: Περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες με ενετικά οικόσημα, οθωμανικά τζαμιά με γραφικούς μιναρέδες και κτήρια με ξύλινα παράθυρα. Πραγματικά δε θα ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις στη βόλτα σου από το κέντρο της πόλης προς το λιμάνι του Ρεθύμνου.

Φορτέτσα: Το αναστηλωμένο σπίτι του Ενετού διοικητή, το τέμενος του Σουλτάν Ιμπραήμ Χαν που φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις, το Επισκοπικό Μέγαρο, το τζαμί Ιμπραήμ Χαν, οι παλιές πυριτιδαποθήκες, το μέγαρο, που ήταν η κατοικία των Συμβούλων, και οι προμαχώνες είναι λίγα μόνο από τα αξιοθέατα που σας περιμένουν στη Φορτέτσα. Το φρουριακό συγκρότημα κτίστηκε τον 16ο αιώνα. Πολλά από τα αναστηλωμένα κτήρια φιλοξενούν εκθέσεις και σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το ετήσιο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ. 

Μουσεία με ιστορία: Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο Ρέθυμνο, αξίζει μια επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο, μέσα στο τέμενος του Βελή Πασά με στοιχεία που αφορούν στην παλαιοντολογική ιστορία της Κρήτης έως και 300.000.000 χρόνια πριν. Επισκεφτείτε, επίσης, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, που στεγάζεται σε εξαιρετικό βενετσιάνικο αρχοντικό του 17ου αιώνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο, απέναντι από την είσοδο της Φορτέτσας, στις παλιές φυλακές της πόλης.

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στο Ρέθυμνο

Dirent a car Γραφείο

Κέντρο
Διεύθυνση:

Άρη Βελουχιώτη 23

Τηλέφωνο:

+30 283 1054656

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 08:00 – 21:00

Scroll to Top