Πάτρα

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Πάτρα

Η Πάτρα  είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί σημαντικό αστικό κέντρο και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, σε κομβικό σημείο, το οποίο αποτελεί βασικό δίαυλο επικοινωνίας με την Ιταλία αλλά και την Ευρώπη. Είναι η «πατρίδα» του πιο διάσημου καρναβαλιού στην Ελλάδα και μοιάζει να ζει στους ρυθμούς των Αποκριών όλο τον χρόνο. Στους πολυχώρους, στις πλατείες, στους πεζόδρομους για ατέλειωτες βόλτες, αλλά και στο πολύβουο λιμάνι-πέρασμα προς την Ιταλία. Αυτή η πόλη της Πελοποννήσου, με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, θα σας εκπλήξει.

Είτε μένετε στη Πάτρα μόνο για μερικές μέρες, είτε σχεδιάζετε μεγαλύτερη διαμονή στην πόλη, θα βρείτε πολλά να κάνετε και να δείτε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Πατρινό Καρναβάλι: ατέλειωτο κέφι, χορός, άρματα, μασκαράδες και το περίφημο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, που καθιερώθηκε το 1966. Όλη τη χρονιά, καρναβαλικά συνεργεία του δήμου και εργαστήρια καλλιτεχνών σκέφτονται, κατεβάζουν ιδέες, κόβουν και ράβουν, για χάρη των Αποκριών. Το αποτέλεσμα κάνει μικρά και μεγάλα παιδιά πανευτυχή. Η μεγάλη παρέλαση γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, ενώ την Καθαρή Δευτέρα απονέμονται βραβεία στις καρναβαλικές ομάδες.

Βόλτα στα αξιοθέατα της Άνω Πόλης: Με τα στενά δρομάκια, τις καμάρες και τα παραδοσιακά σπίτια της, είναι ιδανική για βόλτες. Περπατώντας θα δείτε το δασύλλιο και σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το κάστρο, το αρχαίο ωδείο, το ναό του Παντοκράτορος του 19ου αιώνα, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ., το χαμάμ. Αλλά και το παλιό Νοσοκομείο του 1857, που θεμελιώθηκε από τον Όθωνα και λειτουργεί ως Πνευματικό Κέντρο και Εκθεσιακός Χώρος.

Άγιος Ανδρέας: Επισκεφθείτε τον μεγαλόπρεπο ναό του πολιούχου της Πάτρας, Άγιου Ανδρέα. Ο τρούλος φτάνει σε ύψος τα 46 μέτρα και εκεί στηρίζεται ο επίχρυσος σταυρός 5 μέτρων που συμβολίζει τον Χριστό, ενώ οι 12 μικρότεροι, που τον περικλείουν, συμβολίζουν τους μαθητές του. Είναι βυζαντινού ρυθμού και θεμελιώθηκε από τον Γεώργιο Α΄ το 1908, ενώ εγκαινιάστηκε το 1974.

Τα Χαμάμ: Από την εκκλησία του Παντοκράτορα, αν περπατήσετε ευθεία προς την οδό Μπουκαούρη, θα φτάσετε στα χαμάμ: κτίστηκαν κατά την ενετοκρατία και είναι τα μοναδικά τούρκικα λουτρά που λειτουργούν ακόμη στην Ελλάδα.

Φάρος Πάτρας: Αποτελούσε το στολίδι και σύμβολο της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Κάθε φορά που ένα καράβι ξένης εθνικότητας έμπαινε στο λιμάνι, ένας ναύτης του καραβιού έβαζε τη σημαία της χώρας του να ανεμίσει στον φάρο και η ορχήστρα υποδεχόταν το νεοφερμένο καράβι, παίζοντας τον εθνικό του ύμνο. Ο Φάρος της Πάτρας, αρχικά, είχε χτιστεί στον μόλο του Αγίου Νικολάου, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1972, όταν κατεδαφίστηκε. Το 1999 χτίστηκε ομοίωμα του παλιού Φάρου, λίγο νοτιότερα, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου.

Κοντινοί προορισμοί: Στους πρόποδες του μυθικού Χελμού βρίσκονται τα Καλάβρυτα, ένας ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές, καθώς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα. Αξίζει η παραμονή σας να περιλαμβάνει επίσκεψη στο σπήλαιο των λιμνών, ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Ο οδοντωτός ξεκινά τη διαδρομή του από το Διακοπτό, ένα παραλιακό χωριό με ωραίες παραλίες, από το οποίο μπορείτε να κάνετε όμορφες εκδρομές στο βουνό. Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού, το Αίγιο προσφέρει αξιόλογες επιλογές διασκέδασης και χαλάρωσης: από τη μια στα ελατόφυτα βουνά και από την άλλη σε πεντακάθαρες παραλίες, όπως η Αλυκή και τα Διγελιώτικα

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στην Πάτρα

Dirent a car Γραφείο

Κέντρο
Διεύθυνση:

Αθηνών 16

Τηλέφωνο:

+30 261 3027549

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 09:00 – 21:00

Scroll to Top