Πρέβεζα

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Ρέθυμνο

Μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού, γραφική, χαρούμενη, με αξιοθέατα που μαρτυρούν ιστορία αιώνων και πάμπολλες παραλίες να επιλέξετε. Η υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου είναι ο πιο εύκολα προσβάσιμος τρόπος για την πόλη. Στραμμένη προς τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος, με μια υπέροχη προκυμαία, μαρίνα γεμάτη ιστιοπλοϊκά, δεκάδες εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, πεζόδρομους και εκλεπτυσμένα μαγαζιά, θα σας γοητεύσει. Λίγο έξω από την πόλη, στην αρχαία Νικόπολη, «συναντάτε» τον Οκταβιανό Αύγουστο, τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα. Ύστερα ανάβετε τη μηχανή και ετοιμάζεστε να εξερευνήσετε τα 60 χιλιόμετρα παραλιών που απλώνονται από την Πρέβεζα ως την Πάργα. Σε αυτή τη γωνιά της Ηπείρου, οι επιλογές δεν έχουν τέλος ούτε και οι απολαύσεις.

Είτε μένετε στην Πρέβεζα μόνο για μερικές μέρες, είτε σχεδιάζετε μεγαλύτερη διαμονή στην πόλη, θα βρείτε πολλά να κάνετε και να δείτε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Αρχαία Νικόπολη: Η Νικόπολη (πόλη της νίκης) ιδρύθηκε το 31 π.Χ. από τον Οκταβιανό Αύγουστο σε ανάμνηση της νίκης του επί του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στην περίφημη ναυμαχία του Ακτίου.  Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πρέβεζας φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα από όλες τις ιστορικές περιόδους της πόλης.

Σεϊτάν Παζάρ: Η βόλτα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς. Γραφικά στενάκια με τα καλύτερα και τα πιο παραδοσιακά εστιατόρια της Πρέβεζας.

Αμβρακικός κόλπος: Έχει χαρακτηριστεί ως υγρότοπος διεθνούς σημασίας που προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR. Στον Αμβρακικό Κόλπο, περίπου 280 είδη πτηνών έχουν καταγραφεί στις επτά μεγάλες λιμνοθάλασσές του.

Το κάστρο του Παντοκράτορα: Αποτελεί ένα από τα τρία κάστρα της Πρέβεζας και ένα από τα κάστρα που έκτισε ο Αλή Πασάς μετά την κατάληψη της πόλης το 1807. Βρίσκεται νότια από την πόλη της Πρέβεζας, πάνω στη θάλασσα, στη θέση Φώκια, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Το αρχικό του όνομα ήταν Ούτζ-Καλέ (Εξωτερική Ακρόπολη).

Επισκεφτείτε την Πάργα και τα Σύβοτα: Οι δύο «καλλονές», με τις ωραιότερες παραλίες και τους μικρούς ορμίσκους, συναγωνίζονται σε ομορφιά: διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, άμμος και βότσαλο, καταπράσινοι λόφοι, θαλάσσια σπορ και υποβρύχιες εξερευνήσεις θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Το σπίτι του Κώστα Καρυωτάκη: Ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Έλληνας «ποιητής της θλίψης», αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα το 1928. Το σπίτι του θα το δείτε στην οδό Δαρδανελίων και την προτομή του στην ομώνυμη πλατεία.

Αμέτρητες παραλίες: 60 χλμ. παραλιών με άμμο και ωραία νερά σάς περιμένουν από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα. Λούτσα, Βάλτος, Λύχνος, Αμμουδιά, Λυγιά, Καστροσυκιά… Απομόνωση, αλλά και πολυσύχναστα beach bar. Ό,τι παραλία κι αν ψάχνετε, θα τη βρείτε εδώ.

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στην Πρέβεζα

Dirent a car Γραφείο

Αεροδρόμιο Ακτίου
Διεύθυνση:

Ανακτόριο 30002

Τηλέφωνο:

+30 2682 027000

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 08:00 – 21:00

Scroll to Top