Καβάλα

Βρείτε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες μας στα Κεφαλονιά

Πιθανολογείται πως το όνομα της πόλης προέρχεται από τον αρχαίο οικισμό “Σκαβάλλα”, σημερινή Παλαιά Καβάλα, από την οποία θεωρείται πως έφτασαν στην Καβάλα οι αρχαίοι κάτοικοί της. Με το πέρασμα του χρόνου καταστράφηκε από τις επιδρομές των βαρβάρων και οι κάτοικοί της διαφεύγοντας, ήρθαν στην Χριστούπολη για περισσότερη ασφάλεια. Με τον ερχομό των νέων κατοίκων η πόλη έλαβε άλλη όψη, έπαψε να λέγεται Χριστούπολις και αναφέρεται ως Νέα Σκαβάλα. Στην Καβάλα θα δείτε θεόρατες καπναποθήκες και νεοκλασικά που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της πόλης. Θα απολαύσετε καφέ, φαγητό και ποτό στο γεμάτο ζωντάνια κέντρο της, ενώ από ψηλά το κάστρο θα επιβλέπει. Στο λιμάνι, θα βρείτε ψαράδες και περιπατητές. Ανεβαίνοντας στο ανοιχτό λεωφορείο που φτάνει στην Παλιά Πόλη και στο Ιμαρέτ, στα τζαμιά, θα βηματίσετε στα σοκάκια του χρόνου. Καλωσορίσατε στην Καβάλα, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδα!

Είτε μένετε στην Καβάλα μόνο για μερικές μέρες, είτε σχεδιάζετε μεγαλύτερη διαμονή στην πόλη, θα βρείτε πολλά να κάνετε και να δείτε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Ιμαρέτ, ένα Οθωμανικό μνημείο: Είναι ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα. Το εντυπωσιακό συγκρότημα κτηρίων ήταν ένα kulliye για την ισλαμική εκπαίδευση, χτισμένο πάνω σε ένα παλαιότερο Ιμαρέτ (πτωχοκομείο). Το ίδρυσε ο Μοχάμεντ Άλι το 1817 στη γενέθλια πόλη του. Μετά από περιπέτειες αιώνων, αναστηλώθηκε από την οικογένεια των καπνεμπόρων Μισιριάν, για να γίνει σήμερα ένα σύμβολο ιστορίας στην πόλη της Καβάλας.

Εξερευνήστε την Παναγία, την παλιά πόλη της Καβάλας:  Η Παναγία, η παλιά πόλη της Καβάλας, θα σας ταξιδέψει στο χρόνο. Τα αξιοθέατα της Καβάλας αδημονούν να τα ανακαλύψετε: το κάστρο και η ακρόπολη, το Ιμαρέτ και ο παλιός φάρος, η πλατεία του Μοχάμεντ Άλι με το άγαλμα και το αναστηλωμένο από τους Μισιριάν κονάκι του, η εκκλησία της Παναγίας, το τζαμί του Χουσεΐν Μπέη, ο μεντρεσές του 17ου αιώνα, σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής βαμμένα στα πιο όμορφα χρώματα.

Καμάρες, το υδραγωγείο του παρελθόντος: Οι επιβλητικές αψίδες, έμβλημα της πόλης της Καβάλας υπήρξαν μέρος ενός συστήματος ύδρευσης που μετέφερε νερό στο βράχο της Παναγίας. Είχε μήκος 6.400 μέτρων και ανοιχτή ροή -κάτι που δείχνει ότι η λειτουργία του δεν βασιζόταν σε αρχές συγκοινωνούντων δοχείων, αλλά στις πολύ καλά μελετημένες κλίσεις. Πήραν τη σημερινή τους μορφή, την εποχή του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς μεταξύ 1520-1530.

Η γειτονιά του Αγίου Νικολάου: Κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, βρίσκεται η παλιά γειτονιά του Αγίου Νικολάου με πολλά μικρά μαγαζάκια και καφέ. Εκεί θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που μετατράπηκε από τζαμί σε ορθόδοξη εκκλησία.

 

Αμμόλοφοι, οι ξακουστές παραλίες του νομού: Λίγη ώρα έξω από την Καβάλα, οδηγώντας προς τη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην Νέα Πέραμο θα συναντήσετε μια τεράστια αμμώδη έκταση, όπου βρίσκονται το ένα μετά το άλλο όλα τα ξακουστά beach bar του νομού με πανέμορφες παραλίες και καθαρά κρυστάλλινα νερά.

Κουτούκια και παραδοσιακές ταβέρνες: Επισκεφθείτε το μεζεδοπωλείο του παλιού καρνάγιου και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες κοντά στην παλιά πόλη.

Σημεία Ενοικίασης Dirent a car στην Καβάλα

Dirent a car Γραφείο

Αεροδρόμιο Καβάλας
Διεύθυνση:

Χρυσούπολη 64200

Τηλέφωνο:

+30 231 0473377

Ωράριο Λειτουργίας:

ΔΕΥ- ΚΥΡ 08:00 - 21:00

Scroll to Top